Lowlands 1967 en ’68

ONDERZOEKSPROJECTEN

Lowlands 1967 en ’68

Momenteel werk ik aan een boek over de eerste twee edities van Lowlands, die plaatsvonden in de Jaarbeurs te Utrecht in 1967 en ’68. Het is een fascinerend project om aan te werken.

Naast uitgebreid bronnenonderzoek interviewde ik tot nu toe een tiental betrokkenen, die een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van deze festivals.

In 2018 werden in Nederland meer dan achthonderd festivals georganiseerd. De Flight to Lowlands Paradise was het eerste – grootschalige en multidisciplinaire – popfestival in Nederland en wordt door velen beschouwd als de moeder van de Nederlandse festivalcultuur. Het huidige Lowlands is vernoemd naar deze, inmiddels legendarische, festivals uit de Sixties.

Hoofdorganisator was de kunstschilder Bunk Bessels, die ik interviewde voor mijn boek ‘Kantelaars van de Sixties’. Het viel mij op dat de totstandkoming van deze festivals omgeven is door allerlei mysteries en mythes en dat er veel tegenstrijdigheden zijn, zowel in de berichtgeving van destijds als in recentere getuigenissen en publicaties. Reden genoeg dus om een gedegen geschiedenis van deze twee festivals te schrijven. Work in progress…

Schrijven kan een intensieve en tijdrovende opgave zijn.

OPROEP
Als u erbij was, of over informatie en/of fotomateriaal beschikt verzoek ik u contact met mij op te nemen.

Buro Bakkenes is een creatief tekstbureau voor redactie, journalistiek, publicaties, poëzie en optredens.

ADRES

Kruidenierweg 5
3401 GG IJsselstein
KVK Utrecht 76272427

CONTACT

Mobiel 06 34 27 37 01

EMAIL

contact

CITATEN

Wervelende woorden

Abonneer je op mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

single-image-06