Blog

We zijn er weer bij op poëziefestival Vurige Tongen in Ruigoord (gratis entree). Vijf dichters (waaronder ondergetekende) en acht muzikanten van Improv XL gaan een wervelende show neerzetten, met als thema: Beats &Poetry. Aanstaande zondag 9 juni, vanaf 16:00 op het podium in Theo’s Theetuin. Mis het niet, want dan weet je niet wat je mist!

De lente barst open met Vurige Tongen in Ruigoord. Zoals elk jaar wordt met Pinksteren in Ruigoord Vurige Tongen gevierd. Een opwindend literair event met talloze dichters en schrijvers, muziek, theater, film, kinderactiviteiten en de Ruigmarkt.

Poëzie en muziek

Het festival begon ooit als poëtisch festival en is uitgegroeid tot een zeer divers artistiek festival, met muziek, kindertheater en visuele kunst. Dit culturele muziekfestival biedt een platform aan schrijvers, rappers en andere woordkunstenaars van over de hele wereld. Daarnaast kun je genieten van live muziek, swingende dj’s en diverse kinderactiviteiten.

Poëzie en beeldende kunst
In 2017 is het festival gecombineerd met Openbare Werken en is er een bijzondere route te bewandelen langs de opengestelde ateliers met op iedere plek werk van beeldende kunstenaars en verschillende poëtische of muzikale verrassingen. Ook is dit jaar het festival gratis toegankelijk.

Bekijk de website van Ruigoord voor meer informatie.


Fantastische bijeenkomst

Vurige Tongen (en Ruigoord) is ongesubsidieerd en toch is de entree voor het festival gratis. Dit kan alleen door de vrijwillige medewerking van vele, vele vrijwilligers, artiesten en kunstenaars die dagen van hun tijd met liefde geven om samen een fantastische bijeenkomst te creëeren. We vragen je met liefde en aandacht een blik op het fantastische programma te werpen en bij de ingang diep in je hart en je portemonnee te tasten.

Om de hoeveelheid afval te bestrijden introduceren we dit jaar harde bekers. Bij je eerste bestelling schaf je je beker aan, waarna hij van jou wordt. Je mag hem aan het einde mee naar huis nemen, of weggeven. Bij de bar kan je hem inruilen voor een schone (als je een nieuw drankje haalt). Je kan hem alleen NIET inruilen voor statiegeld, de beker blijft van jou, dus raak hem niet kwijt! Geen zin om hem mee te nemen? Fooi geven mag altijd

Dank voor het begrip! Keep it light, keep it shining!